Ви є тут

"Від ювілею до ювілею"

Вівторок, 21 Квітень, 2015
Виставка книг професорів НПУ ім. М. П. Драгоманова

16 квітня 2015 року у читальній залі Наукової бібліотеки Національного педагогічного університету  імені М. П. Драгоманова відкрилась виставка наукових праць професорсько-викладацького складу університету «Від ювілею до ювілею», присвячена 180-річниці одного з найпрестижніших вишів Києва,флагмана педагогічної освіти – Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, який веде свою історію з 1834 року і протягом цих років дав країні 20 відсотків нинішніх працівників освітньої галузі.

 У відкритті виставки взяли участь  проректори університету О. С. Падалка, Г.М. Торбін, директори інститутів В. П. Бех, В.І. Бондар, І.І. Дробот, В. М. Синьов, завідувачка кафедри теорії та історії педагогіки Л. П. Вовк та багато інших.

Велику зацікавленість до виставки виявили учасники міжнародного інноваційного семінару «Евалюація науково-освітніх програм для національних меншин» (14-16 квітня 2015р.) професори з Латвії Рудіте Андерсоне, Івета Кестере, з Польщі – Лешек Корпоровіч, Анджей Порембські, Єжи Нікоторович, Дорота Мішеюк.

На стендах представлені видання за останні п’ять років: з 2009 по 2015: монографії (до речі, багато з книжок тільки-тільки з друкарень), навчальні посібники, підручники для студентів ВНЗ, шкіл, навчально-методичні комплекси з профільних дисциплін, освітньо-професійні комплекси, типові навчальні програми, тощо. Особливу увагу привернули збірники наукових праць «Науковий часопис»( включає 22 серії), «Наукові записки», «Єдність навчання і наукових досліджень – головний принцип університету», науковий вісник «Гілея», фахові видання «Нова парадигма», « Міждисциплінарні дослідження складних систем», «Вісник Інституту розвитку дитини», науково-методичний журнал « Соціальна робота в Україні: теорія і практика», наукові журнали «Логопедія», «Теорія і практика тифлопедагогіки», повнотекстові документи яких представлені в репозитарії університету. Всі 500 примірників видань представлені в віртуальній виставці, яка паралельно демонструвалась у читальній залі для більш детального ознайомлення відвідувачами (зображення обкладинки та бібліографічний опис книги).

Виставка діє до кінця квітня. Запрошуємо всіх бажаючих. (Центральний корпус НПУ ім. М. П. Драгоманова, вул. Пирогова,9.)